Mijn naam is Nicolette van Berkel-Hellemans (1961). Sinds 2005 heb ik een eigen praktijk voor haptotherapie en haptonomie. Ik sta ingeschreven als geregistreerd lid van de Vereniging van Haptotherapeuten, waardoor de haptotherapie in de aanvullende verzekering vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt. Ik ben topsportster geweest en ik heb als fysiotherapeut gewerkt.

Na mijn gymnasium opleiding ben ik in 1984 afgestudeerd als fysiotherapeut. Tevens heb ik in dat jaar mijn internationale roeicarrière afgesloten met Olympisch zilver en brons. Mijn roeicarrière heeft mij veel inzichten gegeven. Hierin heb ik geleerd hoe belangrijk het is om de balans te vinden tussen voelen, denken en doen, iets waar de haptonomie ook over gaat. In het roeien is het erg belangrijk dat je letterlijk balans vindt, maar ook dat je samenwerkt met je ploeggenoten en je coach, dat je elkaar aanvoelt en dat je leert om te gaan met je omgeving.

Na mijn internationale roeicarrière ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut. Tijdens deze periode heb ik mij verdiept in de haptonomie. Ik leerde het menselijk lichaam beter kennen, maar ook de invloed van gedachten op de spanning in je lichaam en andersom.

In 2002 heb ik de 2-jarige opleiding haptonomie afgerond aan de Academie voor Haptonomie te Doorn. Vervolgens heb ik de 5-jarige post-HBO opleiding tot haptotherapeut gevolgd en ik ben in 2006 hierin afgestudeerd. In 2008 heb ik de specialisatie kinderhaptotherapie afgerond. Sinds 2015 ben ik ook gespecialiseerd in relatieproblematiek. Ik volg regelmatig nascholingen en masterclasses. Ik heb ervaring in het geven van workshops en het begeleiden van (top-)sporters.

MENU